maglajinfo.com
vijesti bih 656

PUFBiH: Otkriveno 65 neprijavljenih radnika , zapečaćeno 47 objekata

5.10.2017. 17:32 0

Porezna uprava Federacije BiH jučer je izvršila 266 inspekcijskih nadzora, kojim su bili obuhvaćeni porezni obveznici, a koji obavljaju ugostiteljske, trgovinske i druge uslužne i proizvodne djelatnosti.

U toj aktivnosti, inspektori Porezne uprave FBiH otkrili su 65 neprijavljenih radnika, 84 obveznika koji nisu izdavali fiskalne račune, 23 objekta u kojima se obavljala djelatnost bez odobrenja nadležnog organa i 27 obveznika koji nisu imali instaliran fiskalni uređaj.

Zbog utvrđenih nepravilnosti - zapošljavanje neprijavljenih radnika, rad bez odobrenja nadležnih organa i neevidentiranje prometa putem fiskalnog uređaja, zapečaćeno je 47 objekata i izdato 160 prekršajnih naloga, s izrečenim novčanim kaznama  od 370.550 KM.

Porezna uprava poziva sve radnike koji rade ''na crno'' da o tome obavijeste Poreznu upravu, koja će, kako se navodi, postupiti u skladu sa zakonom, svojim nadležnostima i raspoloživim kapacitetima, te poduzeti sve mjere koje joj stoje na raspolaganju kako bi poslodavci izvršili prijavu radnika, saopćeno je iz Porezne uprave FBiH.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.