maglajinfo.com
vijesti bih 4020

Ramazan dolazi: Večeras prva teravija, sutra prvi dan ramazanskog posta

26.05.2017. 19:11 0

Uprava za vjerske poslove obavještava vjernike da, po Takvimu Rijaseta Islamske zajednice, sa akšam-namazom, u petak 26. maja 2017. godine, nastupa mubarek mjesec ramazan, a prva teravija klanjat će se po vaktiji Rijaseta Islamske zajednice u petak navečer, dok je prvi dan posta u subotu 27. maja 2017. godine.

U islamskom kalendaru mjesec ramazan je najodabraniji mjesec u godini, u kojem se djela višetruko vrednuju i nagrađuju, vrijeme posta, pojačanog ibadeta, dobrovoljnih namaza i učenja Kur'ana.

To je mjesec početka objave Kur'ana, blagoslovljenih dana i noći, bitke na Bedru, oslobođenja Mekke i Lejletu-l-kadra. Mjesec u kojem se desilo povezivanje Neba i Zemlje, duhovnog sa materijalnim. To je mjesec spoznaje, duhovnog i intelektualnog uzdizanja čovjeka-muslimana.

Redakcija portala Maglajinfo.com ovim povodom vjernicima islamske vjere čestita nadolazeće mubarek dane mjeseca ramazana. 

Ramazan Šerif Mubarek Olsun! 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.