maglajinfo.com
vijesti bih 709

Ramić u Doboju: Kuća za peteročlanu porodicu Hadžikadunić

27.09.2017. 13:58 0

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić danas boravi u posjeti povratničkoj zajednici u Doboju.

Ramić je obišao radove na objektu Islamskog centra, čiju je izgradnju Ministarstvo podržalo u iznosu od 60.000 KM.

Posjeti su prisustvovali predsjednik Medžlisa IZ Doboj Bajro ef. Džafić, koji je Ramiću uručio zahvalnicu uime  Medžlisa, te predstavnici Ureda za društvenu brigu Rijaseta IZ BiH.

- Ministarstvo podržava gradnju i obnovu vjerskih objekata, što je od posebnog značaja na području RS-a, odakle su ljudi protjerivani a njihovi vjerski objekti i simboli rušeni i spaljivani s porukom da se ne vraćaju. Njihova obnova vijesnik je nove slobode i jasna poruka da svaki pedalj ove zemlje, a posebno onaj gdje su nam kuće, svi mi možemo i moramo osjećati svojom domovinom - kazao je ministar.

Ramić je posjetio i dobojsko povratničko naselje Čivčije, gdje je obišao peteročlanu porodicu Hadžikadunić, te radove na izgradnji kuće za tu porodicu, u čijem finansiranju učestvuje Ministarstvo.

- Smisao i suština ovog posla jeste osiguravanje krova nad glavom ljudima koji su pokazali spremnost da se vrate. To je namanje što država može uraditi za njih, dok povratnici svojom snažnom voljom i odlukom da se vrate daju mnogo veći doprinos čuvanju države. Porodica Hadžikadunić spada među heroje povratka i mira, i predstavljat će nam veliku čast kada nas ugoste u svom novom domu, a u ime Ministarstva mogu reći da ćemo se pobrinuti da pokrijemo preostale potrebne troškove oko građevinskog materijala - kazao je Ramić, saopćeno je iz Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.