Ramiz Sušić novi predsjednik saveza RVI ZDK

5.05.2014. 15:42 0

U Zenici je (29.4.2014.) održana 20. redovna sjednica Skupštine Saveza ratnih vojnih invalida Zeničko-dobojskog kantona.

Ovo zasijedanje imalo je i izborni karakter jer je zbog podnošenja ostavke predsjednika Benjamina Preldžića, trebalo izabrati novog prvog čovjeka Saveza RVI ZDK.

Na ovu dužnost je izabran Ramiz Šušić iz Zavidovića koji će Savez predstavljati do održavanja redovne izborne sjednice Skupštine Saveza 2016.godine.

 

Delegati Skupštine su iskazali nezadovoljstvo aktuelnom revizijom RVI koju provodi Federalno ministarstvo za boračka pitanja kao i određenim odredbama Zakona o prijevremenom povoljnijem penzionisanju branilaca te u vezi sa ostvarivanjem prava po Zakonu o dopunskim pravima branilaca i članova njihovih porodica u Zeničko-dobojskom kantonu. Na ovim pitanjima će predsjedništvo Saveza aktivno raditi u narednom periodu, kazano je na jučerašnjem skupu.

 

Učešće u radu Skupštine Saveza RVI ZDK aktivno je uzeo i Munib Husejnagić, premijer ZDK u ostavci koji je naglasio nastojanja aktuelne Vlade ZDK da obaveze prema boračkim populacijama pravovremeno izvršava.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.