HATIDŽA MEHMEDOVIĆ

Ratnici oko Sarajeva, Nikolić i Vučić, ne mogu prevariti žrtve

10.05.2014. 13:31 0

Skandalozne poruke iz Beograda od prеdsjеdnik Srbijе Tomislava Nikolića koji je u razgovorima sa zamjеnikom prеmijеra i ministrom inostranih poslova Slovačkе Miroslavom Lajčakom, poručio „da BiH ne može opstati“, nagnala je žrtve agresije da po ko zna koji put posumnjanju u iskrene namjere Srbije da stabiliziraju odnose s BiH.

Ovakva izjava posebno je pod lupom zbog dolaska premijera Srbije Aleksandra Vučića u zvaničnu posjetu BiH, pa predsjednica Udruženja "Srebreničke majkeHatidža Mehmedović u izjavi za bh. novinsku agenciju Patria (NAP) kaže da Vučić mora otvoreno odgovoriti na neka pitanja.

 

- Šta bismo drugo mogli očekivati od Nikolića nego takve izjave. Pa, on je bio oko Sarajeva tokom rata i radio je sve da BiH ne bude ni na mapi. I moram reći da vuk dlaku mijenja, ali ćud nikad – kazala je Mehmedović dodajući da Nikolić i Vučić moraju konačno odgovoriti da li priznaju genocid, da li priznaju BiH u njenim granicama.

 

Ona je dalje kazala da sve žrtve ne traže pravdu od sile, već zbog budućih naraštaja te da bi i lideri BiH, prvenstveno Bošnjaci morali zauzeti jači stav kada je u pitanju odnos sa Srbijom.

 

- Očito je nečiji celofan providan, a ne čiji nije, pa ljudi ne vide pravu istinu. Mislim da Vučić ne dolazi u BiH što je voli i što zbilja želi pomirenje, već što ima pritiske od strane Evropske unije, jer žele što prije postati dio nje – dodala je Mehmedović.

 

Za Vučića Mehmedović kaže da je „ratnik oko Sarajeva“ te da mora biti iskren i pošten.

 

- Nek ne bude kao Boris Tadić kada je došao u Potočare. Vučić treba javno reći šta misli, a ne da govori sebi u njedra, jer mi nismo glupi i razumijemo sve. Nas niko ne može prevariti – dodala je Mehmedović.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.