Reis Kavazović smirio prisutne koji su izviždali Vučića: Ostanite dostojanstveni u našem bolu

11.07.2015. 13:11 0

U Memorijalnom centru Potočari u ovim trenucima šefovi država, premijeri i članovi visokih delegacija na centralnom spomen-obilježju ostavljaju bijele ljiljane u znak sjećanja na 8.372 ubijena srebrenička Bošnjaka.

Dok je centralnom obilježju prilazio srbijanski premijer Aleksandar Vučić, čulo se negodovanje hiljada okupljenih. Uslijedili su zviždici i komešanja.

- Draga braćo i sestre. Ostanimo dostojanstveni u našem bolu. Ostanimo dostojanstveni kao muslimani, to je naša obaveza prema našim šehidima i našoj vjeri. Vi koji ste došli ovdje da klanjate svojim članovima porodica okrenite se prema tabutima,  a ne prema onima koji su danas ovdje došli iz različitih razloga, riječi su reisu-l-uleme Huseina ef. Kavazovića koji je smirio atmosferu i uzavrele strasti.  

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.