maglajinfo.com
vijesti bih 2288

RO ''Merhamet'' Maglaj pripremio 50 iftara za povratnike u Odžaku

29.06.2016. 00:07 0

Regionalni odbor ''Merhameta'' Maglaj organizirao je zajednički iftar za Bošnjake u Odžaku. Iftar za pedeset postača pripremljen je u Merhametovoj Javnoj kuhinji u Maglaju iz sredstva projekta ''Ramadan Food Program'' - Helping hand, a iftarsko druženje upriličeno je u prostorijama Medžlisa Islamske zajednice Odžak.

Iftaru su prisustvovali načelnik opštine Odžak dr. Hajrudin Hadžidedić, Fahrudin ef. Mujanović, predsjednica Osnovnog odbora „Merhamet“ Odžak Maida Zulfić, predsjednik HO „Merhamet“ MDD Hajrudin Šahić kao i zaposlenici Regionalnog odbora „Merhamet“ Maglaj. Hajrudin Šahić je upoznao prisutne postače sa ramazanskim aktivnostima Merhameta.

Fahrudin ef. Mujanović  istakao je dobru saradnju Osnovnog odbora „Merhamet“ Odžak i Medžlisa islamske zajednice. On je ukazao na masovni odlazak mladih iz Odžaka te zatražio podršku Merhameta u realizaciji održivih projekata kako bi se zaustavila tendencija odlaska mladih iz ovog grada.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.