Sakib Mahmuljin na slobodi, Sud BiH odbio zahtjev Tužilaštva za pritvor

9.12.2015. 17:11 0

Ratni komandant Armije RBiH general Sakib Muhmuljin pušten je večeras iz pritvora. Ovo je potvrdio i Mahmuljinov advokat Fahrudin Ibrišimović.

Mahmuljin se nalazio u pritvorskoj jedinici u Sarajevu, a na slobodi se našao nakon što je Sud BiH odbacio zahtjev Tužilaštva za određivanje mjera pritvora.

Podsjećamo, Mahmuljin je uhapšen po nalogu Tužilaštva BiH, a tereti ga se za komandne odgovornosti zbog ratnog zločina odreda „El Mudžahidin“.

Osumnjičen je da je u svojstvu zapovjednika 3. Korpusa Armije RBiH, postupao protivno odredbama međunarodnog humanitarnog prava i Ženevskih konvencija.

Mahmuljin se danas obratio i pred Sudom BiH. Podsjetio je da se predmet u kojem se on tereti vodio i u Hagu protiv rahmetli Rasima Delića, da je i Delić bio osumnjičeni ali da Hag nikada nije podigao optužnicu protiv njega.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.