maglajinfo.com
vijesti bih 625

BIHAMK: Saobraćaj se u većem dijelu BiH odvija po mokrom ili zasniježenom kolovozu

3.01.2016. 21:12 0

Saobraćaj se u većem dijelu BiH odvija usporeno po mokrom ili zasniježenom kolovozu. Na putnim pravcimaOlovo-Kladanj, Tuzla-Bijeljina, Trnovo-Dobro Polje, kao i na području Romanije, obavezna je upotreba lanaca za teretna vozila sa prikolicom i šlepere.

Jak vjetar mjestimično stvara sniježne nanose na putnim pravcimaStrmica-Bosansko Grahovo-Resanovci i Ripač-Vrtoče-Bosanski Petrovac. Zbog niskih temperatura upozoravamo na moguću poledicu, posebno na dionicama u višim planinskim predjelima kao i na mostovima i prilazima tunelima. Ekipe putnih službi nalaze se na terenu i intervenišu na svim mjestima gdje je to neophodno.

- Vozače molimo za opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu i napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno za sve kategorije vozila, saopćeno je iz BIHAMK-a. 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.