Saopćenje sa današnjeg Kolegija skupštine za građane ZDK

12.02.2014. 22:07 0

Obavještavamo Vas da je dana 12.02.2014. godine u 10,00 sati, održana 73. sjednica Kolegija Skupštine Zeničko-dobojskog kantona na kojoj je Kolegij na dnevnom redu imao slijedeće dole navedene tačke.

Utvrđivanje prijedloga dnevnog reda i datum održavanja 53. sjednice Skupštine, utvrđivanje spiska gostiju 53. sjednice i upoznavanje sa zahtjevima nezadovoljnih građana.

 

Sjednici Kolegija Skupštine su prisustvovali svi članovi Kolegija, kao i predstavnici boračkih udruženja. Iako su na sjednicu bili pozvani i predstavnici građana koji su proteklih dana izražavali svoje nezadovoljstvo, a čije su delegacije bile primljene u Skupštini ZDK, u kabinetu predsjedavajućeg Skupštine, isti nisu došli na sjednicu Kolegija.

 

Kolegij je nakon svestrane rasprave zauzeo slijedeće stavove:
1. U petak , dana 14.02.2014, godine u sali 301/III sprat Anex-a zgrade Kantona, će se održati sjednica Kolegija u proširenom sastavu na kojoj će biti prisutni predstavnici Plenuma građana ZDK koji će precizno upoznati Kolegij sa zahtjevima nezadovoljnih građana, a na istu će takođe biti pozvani i predstavnici boračkih udruženja i sindikata.

 

2. Kolegij će na istoj sjednici odrediti datum održavanja 53. sjednice Skupštine ZDK na kojoj će biti razmatrana ostavka Vlade Zeničko-dobojskog kantona. Kolegij je razmatrao dostavljene zahtjeve grupe građana, kao i mogućnost zakazivanja 53. sjednice Skupštine Zeničko-dobojskog kantona na kojoj bi se razmatrala ostavka premijera i Vlade Zeničko-dobojskog kantona, kojom prilikom je Kolegij nakon saznanja o zakazanom održavanju Plenuma građana Zeničko-dobojskog kantona za dan 13.02.2014. godine, (četvrtak) u 17,00 sati, u sali 301/III sprat Anex-a zgrade Kantona, (nakon kojeg se očekuje definisanje preciznih zahtjeva istih, kao i konkrezitovanje grupe građana sa kojom se mogu voditi pregovori), zauzeo stav da trenutno nisu stečeni uslovi za zakazivanje sjednice Skupštine, zbog čega će se dana 14.02.2014. godine u 09,00 sati, u sali 301/III sprat Anex-a zgrade Kantona, održati nova sjednica Kolegija Skupštine na kojoj će se razmatrati konkretni zahtjevi pomenutog Plenuma, kada će se utvrditi i termin održavanja 53. sjednice Skupštine.

 

U tom cilju Kolegij poziva predstavnike pomenutog Plenuma građana Zeničko-dobojskog kantona da odrede nekoliko svojih predstavnika koji će prisustvovati navedenoj sjednici Kolegija, te da Kolegiju dostave svoje pismene konkretne zahtjeve i zaključke sa pomenutog Plenuma.

 

Kolegij još jednom apeluje na sve građane, učesnike protesta, da se suzdrže od bilo kakvog nasilja, te da mirnim izražavanjem nezadovoljstva i pregovora sa nadležnim organima pokušaju iznaći najbolje rješenje za ostvarivanje njihovih zahtjeva.

 

S poštovanjem,

PREDSJEDAVAJUĆI

Sretko Radišić

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.