Sarajevo zanijemilo: Ispraćen kamion sa 136 srebreničkih žrtava

9.07.2015. 14:54 0

Sarajevo je zanijemilo, kroz njegovo srce danas je prošlo 136 tabuta nevinih žrtava stradalih u genocidu u Srebrenici, piše novinska agencija Patria.

Suze, tuga i jecaji odzvanjali su dok se tužna povorka udaljavala i odlazila ka Potočarima gdje će žrtve pronaći svoj mir.

Američka ambasadorica Maureen Cormack došla je ispred zgrade Predsjedništva BiH kako bi odala počast žrtvama genocida u Srebrenici, a čijih je 136 posmrtnih ostataka danas krenulo za Potočare, piše bh. novinska agencija Patria. 

Ona je u izjavi za medije kazala da osuđuje genocid i sve zločine i da bi trebalo da svi osude genocid.

- Srce mi je slomljeno zbog onoga što se jučer dogodilo u Vijeću sigurnosti UN-a, ali SAD neće odustati. Ne mogu ni zamisliti kako je 20 godina tražiti kosti svog djeteta. Ja razumijem majke Srebrenice jer sam i sam majka  - kazala je Cormack kojoj je ovo prvi put da ovdje u Sarajevu oda počast žrtvama.

Cormack će se pridružiti učesnicima Marša mira 2015 u sutrašnjoj posljednjoj etapi do Potočara.

Veliki broj građana i članova porodica žrtava izašao je na ulice Sarajeva kako bi odali počast žrtvama i ispratili tužnu kolonu sa tabutima. Od bijelih latica ruža napravljena je staza kojom je tužna kolona prošla.

Ispred zgrade Predsjedništva BiH počast su odale i brojne ličnosti iz političkog, kulturnog i javnog života BiH.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.