Klix.ba
vijesti bih 600

Schumacher je pomagao ljude Bosne i Hercegovine

2.01.2014. 09:15 0

Bh. ogranak nevladine organizacije HOPE '87 uputio je poruku podrške svom prijatelju Michaelu Schumacheru.

Podsjetimo, svjetski as Formule 1 posjetio je u dva navrata našu zemlju, a drugi put je to bilo u organizaciji HOPE '87 1997. godine kada je došao u Sarajevo kako bi pružio podršku djeci žrtvama rata.


"Njegova nesebična podrška za izgradnju Kuće nade na Koševskom brdu u Sarajevu je omogućila pomoć za više hiljada ljudi u BiH, primarno za djecu i mlade stradale u ratu i od mina, kojima je pružena adekvatna specijalistička medicinska njega, psiho-socijalna rehabilitacija i zapošljavanje, sve od izgradnje Kuće nade pa do danas. Duboko zahvalni, nadamo se Schumijevom brzom oporavku", stoji u poruci HOPE '87. 

 

Nesreća na skijanju, koju je Schumacher doživio u nedjelju, zaprepastila je javnost širom svijeta koja se nada njegovom oporavku. Posljednje informacije iz bolnice u Grenobleu govore da se njegovo teško stanje popravlja.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.