Djevojčica zadobila opekotine 3. stepena

Sedmogodišnjoj Murisi HITNO potrebna pomoć dobrih ljudi

27.05.2015. 00:19 0

Sedmogodišnjoj Murisi Spahić nakon nesreće, koja se dogodila prije nekoliko dana u Orahovici, nedaleko od Zenice, potrebna je pomoć dobrih ljudi. Murisino tijelo skoro je u potpunosti izgorjelo pod još uvijek nerazjašnjenim okolnostima, a trenutno se nalazi na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu gdje se ljekari bore za njen život.

Murisin otac Nedžad danas je na KCUS-u dobio informaciju kako će Murisa morati otputovati na liječenje van Bosne i Hercegovine te da je za to potrebno minimalno 11.000 eura.

"Doktori su nam rekli kako Murisa hitno mora vani na liječenje. Prva solucija je Italija, a ako joj tamo ne budu mogli pomoći, onda će morati u Ljubljanu. Za sada imam informaciju da će nam biti potrebno 11.000 eura samo za avion koji je za te svrhe i brzi pasoš, a supruga i ja već imamo dokumente. Iz socijalnog fonda su rekli kako će oni pokrenuti neke aktivnosti da se plati liječenje, ali još uvijek se ništa tačno ne zna", izjavio je Nedžad.

On je u razgovoru za Klix.ba kazao kako su inspektori bili u kući gdje su izuzeli sve što bi se moglo dovesti u vezi sa zapaljenjem Murise, ali da u kući nije pronađen niti jedan trag da je nešto izazvalo požar.

"Kada je pitamo kako se to dogodilo, ona nam samo kaže da je gledala televizor i da se ne sjeća, a utvrđeno je da je televizor ispravan, kao i sve u kući", dodao je Nedžad.

Murisini roditelji nisu u mogućnosti da prikupe potreban novac za njeno liječenje pa su primorani da pomoć traže od ljudi koji su u mogućnosti da im olakšaju tešku situaciju u kojoj se trenutno nalaze.

Svi koji žele pomoći porodici Spahić i 7-godišnjoj Murisi da prođe ove teške trenutke, sve informacije mogu dobiti od Nedžada, kontakt telefon: 062 892 180.

Uplate na ime: Nedžad Spahić 45 Zenica IK Banka
Broj računa: 01-301-0016965.8
IBAN: BA391340130116965871
SWIFT CODE: IKBZBA2X

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.