Semir Šut novi policijski komesar MUP-a ZDK

10.04.2014. 10:03 0

Magistar kriminalističkih nauka Semir Šut iz Zenice, izabran je za novog policijskog komesara MUP-a ZDK od strane Nezavisnog odbora za izbor i reviziju, tijela koji djeluje u okviru kantonalne skupštine.

Okončana je konkursna procedura za izbor policijskog komesara MUP-a ZDK, izjavio je Avdija Spahić, predsjednik Nezavisnog odbora za izbor i reviziju, dodajući da će prijedlog biti upućen ministru kantonalnog MUP-a, koji će dalje pripremiti odluku za Vladu Kantona.

 

Semir Šut izbor za policijskog komesara, kako je izjavio za RTV Zenica,  vidi kao priznanje ali i obavezu i odgovornost u smislu pobošljanja stanja u ovoj oblasti. Semir Šut trebao bi,  nakon okončanja predviđene procedure potvrđivanja,  na dužnosti policijskog komesara trebao zamijeniti Fahrudina Bečirovića iz Kaknja. 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.