rtvze.ba
vijesti bih 1420

KB Zenica u teškoj situaciji

Sindikat ljekara: Stanje u Kantonalnoj bolnici Zenica je neodrživo

3.12.2014. 13:03 0

Stanje u Kantonalnoj bolnici Zenica je neodrživo,upozoreno je na današnjem sastanku Sindikata ljekara ove zdravstvene ustanove. Predsjednik Sindikata Meho Kovačević je istakao, da će biti upućen apel svim odgovornim subjektima kako bi se zaustavili negativni trendovi,u suprotnom preostaje opcija generalnog štrajka.

- Odlučili smo da pojačamo našu borbu za opstanak ove ustanove, izjavio je Meho Kovačević, predsjednik Sindikata ljekara Kantonalne bolnice Zenica. Pri tome je istakao da je Bolnica dovedena na rub egzistencije, nema uslova za rad, niti realnih opcija da se stanje promijeni. Mi više ne možemo čekati ni odlazeću ni Vladu koja treba da dođe, potrebni su hitni potezi, kazao je Kovačević.

 

Zenička bolnica ima značajna dugovanja prema dobavljačima, javio se i problem nabavke nekih lijekova, te nemogućnosti izvođenja operativnih zahvata. Odranije su prisutne teškoće sa radom dijagnostičkih aparata i uređaja, a proteklih dana opao je i nivo grijanja zbog nedostatka uglja. Na pitanje ko je kriv za stanje u KB Zenica, Kovačević je kratko odgovorio - politika. Na sastanak nije pozvan direktor Bolnice Fadil Šabanović.

 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.