Finansijske dubioze liječene preko leđa radnika

Sindikati ZDK-a traže isplatu plata i zaostalih naknada

26.12.2014. 16:29 0

Kantonalni odbor Saveza samostalnih sindikata Zeničko-dobojskog kantona oglasio se saopćenjem nakon odluka Skupštine ZDK-a o kreditnom zaduženju sredstvima iz MMF-a.

Sindikati osuđuju, kako navode, ponašanje Vlade ZDK, "čiji rad su u proteklom periodu obilježile brojne finansijske dubioze liječene preko leđa radnika, kao i kreditna zaduženja koja su trošena u ko zna koje svrhe“. 

 

Sindikati zahtijevaju da se plata i sve zaostale naknade isplate odmah, a ukoliko to odgovorni u Vladi ZDK ne ispoštuju, najavljuju da će na svojim organima razmotriti mogućnost podnošenja krivičnih prijava zbog, kako tvrde, nepoštivanja isplata plata u zakonskom roku. 

 

Također, od Vlade se traži da utvrdi tačan datum isplate ostatka regresa, novembarske plate i toplog obroka te prevoza za decembar. 

 

Sindikati pozivaju političke stranke koje čine većinu u Skupštini ZDK-a da što prije formiraju novu vladu kako bi sindikat dobio socijalnog partnera i adresu za rješavanje nagomilanih problema.

 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.