FENA
vijesti bih 799

Školska godina počinje danas za učenike u pet kantona u FBiH

1.09.2016. 12:26 0

U pet kantona u Federacije BiH 1. septembar je dan početka nove školske godine, a ostali učenici u školske klupe sjest će 5. septembra.

Tako nova školska godina danas počinje za učenike u Unsko-sanskom, Bosansko-podrinjskom, Tuzlanskom, Zeničko-dobojskom i Kantonu Sarajevo, dok je za naredni ponedjeljak 5. septembar, prema nastavnim kalendarima, planiran početak nastave u Hercegovačko-neretvanskom, Posavskom (za prvačiće 12. septembra), Srednjobosanskom i Kantonu 10, kao i u Županiji zapadno-hercegovačkoj (ako ne bude eventualnih prolongiranja, o čemu odlučuju kantonalne obrazovne vlasti).

Federalna ministrica obrazovanja i nauke Elvira Dilberović poželjela je sretnu i uspješnu novu školsku 2016/2017. godinu učenicima i roditeljima, učiteljima i nastavnicima, kao i svim uposlenicima u oblasti školstva.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.