Snijeg i poledica usporavaju saobraćaj na putevima u BiH

7.01.2016. 14:59 0

U zapadnim i sjeverozapadnim krajevima naše zemlje na kolovozu ima poledice, kao i ugaženog snijega mjestimično do 5 cm, a u ovim područjima na dionicama u višim predjelima obavezno je korištenje lanaca za teretna vozila.

U ostalim krajevima naše zemlje kolovoz je mjestimično zasniježen i saobraća se sporije, bez zastoja. Ekipe putnih službi nalaze se na terenu i obavljaju neophodne intervencije. Na jugu naše zemlje saobraća se po pretežno vlažnom kolovozu, a skrećemo pažnju i na učestale odrone.  Vozačima savjetujemo oprezniju vožnju prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima. 

Apelujemo na vozače da na put ne kreću bez zimske opreme, čije je posjedovanje i zakonski obavezno za sve kategorije vozila. 

Povodom praznika, pravoslavnog Božića, na području BiH večeras do ponoći zabranjen je prevoz eksplozivnih materija.

Zbog loših vremenskih uvjeta u Hrvatskoj na graničnim prelazima Izačić i Velika Kladuša zabranjen je saobraćaj za teretna vozila preko 3,5 t. Na  ostalim graničnim prelazima  zadržavanja za sada nisu duža od 20 minuta, saopćeno je iz BIHAMK-a.  

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.