maglajinfo.com
vijesti bih 1551

Stanje na putevima: Na većini putnih pravaca u BiH saobraćaj se odvija otežano i usporeno

3.01.2017. 12:30 0

- Zbog snijega na kolovozu usporeno i otežano saobraća se na većini puteva u našoj zemlji, navode iz BIHAMK-a.

Izdvajamo putne pravce Travnik-Donji Vakuf i Bugojno Kupres, gdje je za teretna vozila obavezna upotreba lanaca, kao i putne pravce: Ključ-Bosanski Petrovac-Bihać, Drvar-Bosansko Grahovo-Livno, Kupres-Šuica, Glamoč-Mrkonjić Grad, Gornji Vakuf-Prozor i Olovo-Kladanj. Poseban oprez savjetujemo i na autoputu A-1 Tarčin-Zenica.

Jak vjetar u zapadnim krajevima stvara sniježne nanose, što dodatno usporava odvijanje saobraćaja. Učestali su odroni zemlje ili kamenja na dionicama koje prolaze kroz usjeke. Ekipe putnih službi intervenišu na svim mjestima gdje je to neophodno, tako da su svi putni pravci za sada prohodni.

Večeras do ponoći, zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na području FBiH.

Aktuelni radovi na području Hrvatske, tokom dana usporavaju odvijanje saobraćaja na graničnim prelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja. Zadržavanja na ostalim graničnim prelazima nisu duža od 30 minuta.

Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno, kao i da na put ne kreću bez zimske opreme, čije je posjedovanje zakonski obavezno za sve kategorije vozila.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.