maglajinfo.com
vijesti bih 2725

Pojačana kontrola posjedovanja zimske opreme, poledica na putevima širom BiH

7.01.2017. 15:45 0

Kako je saopćeno iz BIHAMK-a u 14,00 sati pojačana je kontrola posjedovanja zimske opreme za sva motorna vozila, a na pojedinim dionicama preko planinskih prevoja, policija isključuje vozila koja nemaju zimsku opremu.

Zbog izrazito niskih temperatura upozoravamo na poledicu na kolovozu. Ekipe putnih službi nalaze se na terenu, ali zbog niskih temperatura usporeno je djelovanje posipnog materijala. Vozače upozoravamo i na mjestimično jake udare vjetra i savjetujemo da voze maksimalno oprezno, kao i da vožnju prilagode uslovima na putu.

Večeras do ponoći, zbog pravoslavnog Božića, zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na području BiH.

Granični prelaz Deleuša (Bileća-Nikšić) je zatvoren za teretna vozila. S obzirom da je na području Crne Gore na dionici Šćepan Polje-Plužine-Nikšić zabranjeno kretanje za teretna vozila sa prikolicom i šlepere, za ova vozila ne preporučuje se korištenje GP Hum. Zbog loših vremenskih uvjeta u Hrvatskoj na graničnom prijelazu Izačić zabranjen je saobraćaj za teretna vozila sa prikolicom i šlepere.

Na graničnim prelazima Velika Kladuša, Bosanski Brod i Bosanska Gradiška, bilježe se duža zadržavanja na izlazu iz naše zemlje. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

- Radovi na području Hrvatske i dalje su aktuelni na graničnim prelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja, tako da se na ovim prelazima tokom dana saobraća usporeno, navode iz BIHAMK-a. 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.