Nakon pokretanja klizišta

Stanovnicima Bara kod Kaknja potreban namještaj, odjeća, peći, materijal za krečenje

11.01.2015. 00:10 0

Zbog klizišta u kakanjskom naselju Bare u kojem je stradala jedna osoba, a nekoliko povrijeđeno, brojne porodice su evakuisane i bukvalno su ostale bez krova nad glavom.

Iako su se Općina Kakanj i načelnik Nermin Mandra odmah uključili i tražili zamjenske objekte gdje bi se smjestile ove porodice, pomoć je još uvijek neophodna.

 

Donacije pristižu kako od kakanjskih poduzetnika, tako i drugih općina Centar, Goražde, Tuzla. Sanacija klizišta u Barama je prema riječima geologa moguća, ali samo uz sve potencijale jer Općina Kakanj sama neće moći.

 

Porodicama koje su evakuisane iz svojih domova neophodni su namještaj, odjeća, obuća, jorgani, posteljina, peći, ležajevi, materijal za krečenje, tepisi...

 

U akciju pomaganja ugroženom stanovništvu uključila se i Termoelektrana Kakanj, a sve porodice će u prodajnom objektu Tirona moći dobiti prehrambene artikle i kućne potrepštine koje će platiti TE Kakanj.

 

Iako je Općina Kakanj tražila da iznajmi i kupi slobodne objekte za smještaj porodica, postoji mogućnost da kupi stambenu zgradu koja je u vlasništvu JP Elektroprivreda BiH. Ona je dijelom devastirana, ali kapacitet od 20 garsonijera koje se mogu i spajati trajno bi riješio problem smještaja.

 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.