Stigla zima: Susnježica i snijeg u većem dijelu zemlje

22.11.2015. 11:59 0

U Bosni i Hercegovini danas oblačno. Na planinama će padati snijeg. U Bosni u nizinama uglavnom kiša, a u jutarnjim satima ponegdje će padati susnježica ili snijeg.

- U nižim područjima Hercegovine će padati kiša. Padavine nisu obilne. Poslije podne prestanak padavina. Vjetar u sjevernim područjima slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U ostalim dijelovima zemlje umjereno i jako jugo koje će poslije podne oslabiti. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 6°C, u Krajini i do – 2°C, na jugu zemlje od 7 do 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 1 i 7°C, na istoku Bosne do 10°C, a na jugu zemlje do 14°C - kažu iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Hladno vrijeme praćeno padavinama kod osjetljivih osoba će pojačati tegobe vezane za njihove bolesti. Tmurno i depresivno vrijeme negativno će djelovati na raspoloženje stanovništva, a hronični bolesnici trebali bi izbjegavati teže fizičke aktivnosti. Preporučljivo je povesti brigu o primjerenom odijevanju, naročito tokom jutra.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.