SPONZORISANO
vijesti bih 1545

Stipendije za učenike završnih razreda osnovnih škola

4.04.2017. 20:53 0

Svim učenicima završnih razreda osnovnih škola u subotu, 8. aprila tekuće godine, nudi se mogućnost učešća na prijemnom ispitu za stipendije za srednjoškolsko školovanje u Međunarodnim školama u Sarajevu, Tuzli i Zenici, Sarajevo koledžu i Unsko-sanskom koledžu.

Ovo je dvadeseta godina zaredom kako se bosanskohercegovačkim učenicima daje prilika da pokažu svoje znanje i ostvare stipendije u vrijednosti i do 24.000 KM tokom sve četiri godine srednjoškolskog školovanja. 

Prijemni ispit za stipendije se sastoji od pitanja iz sljedećih predmeta: matematika, fizika, logika, biologija, hemija, bosanski, hrvatski i srpski jezik, historija, geografija i engleski jezik.

Svi zainteresovani učenici završnih razreda osnovnih škola se mogu prijaviti i više informacija o prijemnom ispitu dobiti putem stranice www.uci.ba ili na broj 033 944 144, saopćeno je iz Službe a informisanje Bosna Sema obrazovnih institucija. 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.