Čitaoca portala Source.ba napala žena sa psom

Strašno! Agresivna vlasnica psa fizički nasrnula na nedužnog građanina

28.04.2014. 12:08 0

POZNAJTE LI OVU ŽENU?

Članak objavljen na portalu source.ba prenosimo u cjelosti.


 

Agresivan pristup zaštiti životinja, čini se, donio je neke nove trendove, čemu najbolje svjedoči pismo koje smo jutros dobili na redakcijski mail.

Stoga bi zamolili naše čitaoce da nam jave identitet osobe sa fotografije kako bi njene podatke dostavili nadležnoj policijskoj upravi, a radi pokretanja odogovarajućih mjera. Vjerujemo kako se svako od Vas mogao naći u sličnoj situaciji, a samo je herojska prisebnost našeg čitaoca sačuvala da ne napravi neki "glup" potez i ne završi u crnoj hronici kao napadač. Incident se dogodio u ulici Kemala Kapetanovića, naselje Grbavica, a detaljno je opisan u mailu koji vam u nastavku prenosimo u cjelosti:

"U nedjelju ujutro sam se vraćao sa pijace i na desetak metara od ulaza u haustor svoje zgrade ugledao sam čopor od desetak pasa lutalica koji su mi prepriječili put i po inerciji sam se sageo po kamen koji sam bacio u njihovom pravcu, bez bilo kakve namjere da ih povrijedim, već jednostavno da mi se sklone sa puta. Psi su reagovali očekivano i razbježali se nakratko što je bilo dovoljno da prođem, ali se tada desilo nešto što me blago zapanjilo i prestravilo, jer sam se našao u situaciji da sam napadnut. Ali ne od čopora pasa, već od nepoznate ženske osobe. Sve se odigralo tako brzo da nisam ni shvatio u prvi tren šta se događa, i samo pukom srećom uspio sam se sabrati i spriječiti svoju reakciju zbog koje bi žena koja me je napala mogla pretprjeti ozbiljne povrede.

Žena u dobi između 30 - 40 godina, koja je na povodcu vodila njemačkog ovčara, okomila se na mene prijeteći kako sada ja neću ići kući i ući u svoj haustor zato što gađam pse, te da ako imam nešto protiv životinja to probam riješiti sa njenim psom. Srećom, njezin pas je imao brnjicu što ga je spriječilo da me ozbiljno povrijedi s obzirom da je od nje dobijao komande za napad.

Probajte zamisliti koliko strpljenja treba da ne napravite glupost i ne uzvratite što bi se svakako tumačilo kao napad sa moje strane i imalo strašne posljedice. Da stvar bude gora, kada sam pokušao proći u haustor i izbjeći sukob, žena mi je, vjerovali ili ne, noktima, prvo na ruci, a zatim i na vratu napravila ogrebotine u pokušaju da me spriječi da uđem (što možete vidjeti na fotografijama koje dostavljam).

Probao sam sve završiti po nekom redu koji bi trebao važiti kao ispravan, pa sam pozvao policiju i cijeli slučaj prijavio. Nisam siguran koliko su ozbiljno razmotrili problem s obzirom da sam ja muškarac od stotinjak kilograma, a napadnut sam od žene. Ali, probajte se zapitati kako bi danas svi portali pisali da sam je, recimo, samo odgurnuo da prođem. Molim Vas da javite identitet osobe ako je poznajete, jer se u ovoj situaciji sutra možete naći Vi ili Vaše dijete."

Redakcija Source.ba portala poziva sve građane da pomognu u identifikaciji nasilne ženske osobe, te nam na redakcijski mail: redakcija@source.ba pošalju ime i prezime osobe sa fotgrafije, kako bi spriječili eventualne probleme u budućnosti. U pojedinim zemljama se huškanje psa na osobu od strane vlasnika tretira kao ozbiljan napad i kao takva se strogo sankcioniše. Ne dopustite da se sutra i Vi nađete u ovakvoj situaciji, jer nasilništvo se mora spriječiti bez obzira na spol, godine, ili povod osobe koja je nasilna.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.