maglajinfo.com
vijesti bih 18292

Stravično svjedočenje Abdulaha Ahmića, svjedoka genocida u Ahmićima koji je preživio strijeljanje

6.12.2016. 23:44 0

Tog kobnog dana Abdulah Ahmić je izgubio majku, oca, tri sestre i brata. Od osam članova porodice Abdulah je ostao sam. Još jednog brata Munira izgubio je tokom rata, u Vitezu. Bio je borac.

VIDEO

Svaki dan vraćaju se sjećanja na 16. april 1993. godine u selu Ahmići u srednjoj Bosni. Svjedoci se sjećaju, a ostali slušaju o masakru koji je počinjen nad stanovnicima ovog sela prije 23 godine. Pripadnici Hrvatskog vijeća obrane su u rano jutro tog kobnog aprila ušli u selo i ubili 116 stanovnika bošnjačke nacionalnosti.

Mještani koji su preživjeli bore se i danas sa sjećanjima dan kada je većina izgubila jednog, dva, tri i više članova uže i šire familije.  

U Ahmićima su do sada pronađeni posmrtni ostaci 86 osoba, a još 30 se vodi kao nestalo.

Abdulah Ahmić je 16. aprila 1993. izgubio majku, oca, tri sestre i brata. Od osam članova porodice, Abdulah je ostao sam. Još jednog brata, Munira, izgubio je tokom rata u Vitezu. Bio je borac.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.