Studenti iz Rima posjetili Potočare

25.04.2014. 10:56 0

Studenti iz Rima, u pratnji katoličkog svećenika i bivšeg direktora CRS-a za BiH Jacoba Hershmana, te predstavnika CRS-a za SAD posjetili su jučer Memorijalni centar u Potočarima, gdje ih je dočekao načelnik Općine Srebrenica Ćamil Duraković, a nakon toga su se sastali s glavnim imamom Medžlisa Islamske zajednice u Srebrenici Damirom efendijom Peštalićem.

Cilj ove posjete jest da vide stanje i potrebe ljudi koji su u nevolji i na marginama zajednice te da o tome upoznaju američke katolike da bi ih potakli na solidarnost.

 

- Ovdje sam s predstavnicima katoličke organizacije iz Amerike i želimo da učimo o radu Katoličke crkve u BiH. Dosta sam čitao o onome što se desilo u Srebrenici, jako je teško biti ovdje i suočiti se s onim što se desilo. S ovog mjesta ću ponijeti jednu poruku koju ću prenijeti Katoličkoj crkvi u Americi - izjavio je Agenciji Fena jedan od predstavnika Katoličke crkve iz New Jerseya.

 

Načelnik Općine Srebrenica Ćamil Duraković kazao je da je vrlo važno da se istina o Srebrenici prenosi da bi se sačuvalo sjećanje na ono što se dogodilo.

 

Ova delegacija se tokom posjete sastala i sa stanarima zgrade koja je urađena po programu socijalnog stanovanja koju je realizirao CRS u BiH, kao i s korisnicima grantova iz poljoprivrede koje realizira ova organizacija.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.