Sud BiH odredio jednomjesečni pritvor za trojicu Lijanovića, Bahilja i druge

12.09.2014. 18:24 0

Sud BiH donio je odluku da se za sedam osumnjičenih u predmetu 'Brend', među kojima su aktuelni dopremijer FBiH, potpredsjednik NSRzB-a i ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Jerko Ivanković Lijanović, te njegova braća Jozo i Slavo odredi jednosmjesečni pritvor, javio je avaz.ba, prenosi agencija Patria.

To je potvrdio Lijanovićev advokat Davor Šilić. On je naveo da je Sud uvažio zahtjev Tužilaštva BiH da se pritvor odredi i za federalnog ministra trgovine inače kadar NSRzB Milorada Bahilja, zatim za Jozu Sliškovića, Mirjanu  Šakotu, te Mirka Galića. Oni su optuženi za organizirani kriminal u okviru kojeg su počinjena krivična djela porezna utaja, prevare, pranje novca, uništavanje poslovne dokumentacije teška više od 11 miliona KM.

 

Podsjećamo, u akciji SIPA-e "Brend" i Tužilaštva BiH "Meso" 10. septembra uhapšena su braća Lijanović, Bahilj, kao i drugi osumnjičeni za ova krivična djela. Jučer je na slobodu pušten Mladen Ivanković Lijanović, predsjednik NSRzB koji je već danas započeo izbornu kampanju u Tuzli.

 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.