Čak i ako nemaju aktivno članstvo u BIHAMK-u

Svi vozači u FBiH imaju pravo na besplatnu uslugu pomoći na cesti tri puta godišnje

16.01.2016. 19:04 0

Svi vozači na području FBiH imaju pravo na tri besplatne intervencije u jednoj godini, čak i ako nemaju aktivno članstvo u BIHAMK-u.

U skladu sa Ugovorom koji je potpisan sa JP Ceste FBiH o obavljanju poslova pomoć-informacije na javnim cestama u dijelu Federacije BiH, BIHAMK je dužan da, bez naknade, svakom motorizovanom učesniku u saobraćaju godišnje pruži tri usluge tehničke pomoći na cesti, a najviše jednu uslugu tokom mjeseca, sa ciljem stavljanja vozila u mobilno stanje. Ukoliko se kvar ne može otkloniti BIHAMK je dužan i ukloniti vozilo sa ceste do najbližeg servisa.

– Vozač ima pravo jednom mjesečno, a najviše tri puta godišnje iskoristiti pravo pružanja pomoći na cesti. BIHAMK šalje mehaničara koji pokuša popraviti kvar, a ukoliko to nije moguće uraditi na licu mjesta, automobil se odveze do najbližeg servisa ili parkinga, kako ne bi ometao saobraćaj –  kaže Nedim Džafo, operater BIHAMK-a.

Besplatne usluge pomoći na cesti BIHAMK je obavezan pružiti učesnicima u saobraćaju na području FBiH koje je dobio na tenderu, a to su sljedeći kantoni: Unsko-sanski, Tuzlanski, Zeničko-dobojski, Bosansko-podrinjski, Srednjobosanski, Hercegovačko-neretvanski i Sarajevski kanton.

Aktivni članovi, za razliku od onih koji nisu registrirani, imaju mnogo više pogodnosti, ali to zavisi od vrste paketa na koji se odluče.

– U ponudi imamo različite pakete, i za fizičke i za pravne osobe, koji našim korisnicima donose dodatne mogućnosti – dodao je Džafo.

Jedinstveni broj za poziv BIHAMK-a je 1282.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.