tportal.ba
vijesti bih 1099

Prema izboru Financial Times magazina Teslić-Tešanj-Žepče uvrštene među deset europskih regija budućnosti

27.02.2014. 12:15 0

BEAR 'sredina poslovne izvrsnosti' Teslić-Tešanj-Žepče je u izboru Financial Times, FDI magazina uvrštena među 10 'malih europskih regija budućnosti 2014/2015' u kategoriji 'isplativosti troškova poslovanja'. Ova informacija je objavljena u broju februar/mart 2014. fDi Intelligence magazina (www.fDiIntelligence.com).

Prema riječima Doc.dr.Ismar Alagić, direktora TRA Agencije i koordinatora cjelokupne aktivnosti prijave BEAR mikroregije na navedeni izbor, ovo je veliko priznanje jer se u predmetnoj kategoriji jedini laureat iz Bosne i Hercegovine je upravo BEAR 'sredina poslovne izvrsnosti' Teslić-Tešanj-Žepče.

 

“Ovo su izazovna vremena za direktne strane investicije (FDI) u Evropi. Sa usporenim rastom u mnogim velikim ekonomijama i nastavkom prošlogodišnje krize u euro zoni, prilivi regije su umanjeni. To čini od ključnog značaja za evropske gradove i regije da zauzmu  proaktivan stav prema promociji direktnih stranih investicija (FDI) i da osiguraju da njihova investicijska okruženja budu  konkurentska što je mogue više. Naša rangiranja prepoznaju lokacije koje upravo to čine, i ističu odgovarajuće prednosti gradova i regijama svih veličina širom Evrope“, rekla je Courtney Fingar, glavna urednica FDI magazina.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.