Preminuo večeras u Sarajevu

Tihić poručio: "Ispunjavajte zahtjeve građana i pomozite u otklanjanju šteta od nepogoda."

25.09.2014. 23:28 0

Sulejman Tihić, predsjednik Stranke demokratske akcije koji je preminuo večeras u 63. godini života posljednje obraćanje rukovodstvu i čelnicima stranke imao je na sjednici Glavnog odbora SDA u junu ove godine.

Zapravo glavni povod za održavanje ove sjednice bilo je upravo pismo predsjednika SDA Sulejmana Tihića članovima ovog stranačkog organa, ali i razmatranje koncepta ekonomskog razvoja 2014-2018. godine, te prijedlog Izborne platforme SDA za predstojeće opće izbore.

 

U pismu je tada Tihić rukovodstvu stranke poručio da ne dozvole da vrijeme do izbora bude obilježeno samo predizbornom kampanjom, nego i nastojanjima da se država pokrene iz trenutnog stanja zastoja.

 

Izuzetno je važno da SDA ima inicijative i prijedloge. Osvrćući se na aktuelnu političku situaciju u BiH, Tihić u pismu naglašava da je svjestan kako je ona iznimno teška i da nema ideju kako stvari pokrenuti naprijed. 


- Ovu godinu do sada su obilježili opravdani protesti građana u februaru i elementarne nepogode u maju. Ispunjavanje opravdanih zahtjeva građana i otklanjanje šteta nepogoda mora biti naš primarni cilj, rekao je tada u pismu predsjednik SDA.

 

Za sve ove aktivnosti, kako je naglasio, potrebna je jaka i jedinstvena SDA, te je poručio da se članovi stranke drže programske deklaracije i Statuta. 

 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.