maglajinfo.com
vijesti bih 630

Saopćenje za javnost Merhameta

Tokom ramazana Merhamet pripremio više od 150.000 iftara i podijelio oko 5.000 paketa

5.07.2016. 02:46 0

Muslimansko dobrotvorno društvo Merhameta tokom ramazana je, pored redovnih aktivnosti, pripremilo više od 150.000 iftara i socijalno ugroženim građanima podijelio oko 5.000 paketa sa prehrambenim artiklima i sredstvima za higijenu, saopćeno je iz Merhameta.

Merhamet je zajedničke iftare organizirao širom BiH za osobe u stanju socijalne potrebe, za povratnike, članove udruženja žrtava agresije na BiH, a radost iftara, zahvaljujući Merhametu, osjetile su i izbjeglice iz Sirije i drugih zemalja koje su utočište našle u Beogradu.

Merhamet je ove godine prvi put organizirao zajednički iftar u rodnoj kući prvog predsjednika Predsjedništva BiH Alije Izetbegovića u Bosanskom Šamcu.

- Nastojali smo da dođemo do najudaljenijih mjesta širom BiH i da radost iftara podijelimo sa brojnim postačima. Ovo su do sada najuspješnije Merhametove ramazanske aktivnosti koje su postale tradicionalne. Ovogodišnje ramazanske aktivnosti Merhameta podržale su brojni donatori, firme i pojedinci, a pored uposlenika Merhameta bio je angažiran veliki broj volontera. Upravo zahvaljujući svima njima, ovogodišnje ramazanske aktivnosti su bile tako uspješne i ovom prilikom upućujem neizmjernu zahvalnost svima – izjavio je predsjednik HO Merhamet MDD Hajrudin Šahić koji je svim muslimanim u Bosni i Hercegovini i dijaspori čestitao Ramazanski bajram. 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.