NAP/maglajinfo.com
vijesti bih 858

Toplotni udar, u BiH sunčano i jako vruće: Preporuke građanima

6.07.2015. 16:41 0

U Bosni i Hercegovini danas će biti sunčano i vruće. Jutarnje temperature od 14 do 20, na jugu od 20 do 25, a dnevne od 31 do 37 stepeni Celzija.

- Od ponedjeljka do srijede, u našoj zemlji, očekuju se visoke dnevne temperature zraka, od 32 do 38 stepeni. U srijedu, u sjevernim i južnim područjima, lokalno i do 40 - kažu iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Zbog visokih temperatura za danas i sutra upaljen je narandžasti meteoalarm.

Kao zaštitu od ljetnih vrućina, ljekari navode izbjegavanje boravka na suncu kada je sunčevo zračenje najjače, nošenje odgovarajuće odjeće svijetlijih boja, kao i kapa, šešira i sunčanih naočala. Preporučuje se i prilagođavanje fizičke aktivnosti vremenskim prilikama, izbjegavanje obilnih i masnih obroka, a uzimanje što više voća, povrća i dovoljne količine tečnosti-vode i prirodnih voćnih sokova.

Starijim osobama i hroničnim bolesnicima savjetuje se obavezno uzimanje propisane terapije. Pri pojavi uporne glavobolje, vrtoglavice ili povraćanja, potrebno je javiti se svom porodičnom ljekaru.

 

Zbog visokih temperatura za danas i sutra upaljen je narandžasti meteoalarm. Budi u toku - www.maglajinfo.com

Posted by maglajinfo.com on 6. Juli 2015

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.