Vlada ZDK: Sufinansiranje troškova smještaja osobama u stanju socijalne potrebe

24.10.2014. 16:20 0

Vlada Zeničko-dobojskog kantona donijela je početkom oktobra tekuće godine odluku o dodjeli sredstava za sufinansiranje troškova smještaja osobama koje su u stanju socijalne potrebe nakon majskih i avgustovskih poplava. Pravo na subvenciju imaju lica čiji su stambeni objekti devastirani, rizični za stanovanje ili totalno uništeni od poplava i klizišta, a koji su izmješteni iz svojih domova.

Prema riječima kantonalnog ministra za rad, socijalnu politiku i izbjeglice, Ivice Ćurića, svi oni mogu podnijeti zahtjev za pomoć u plaćanju troškova stanovanja do okončanja obnove ili izgradnje stambenog objekta. Iznos subvencije iznosi od 100 do 200 konvertibilnih maraka mjesečno, zavisno od broja članova domaćinstva, a za ove namjene u kantonalnom budžetu ukupno je obezbijeđeno 100. 000 konvertibilnih maraka.

 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.