Tuzlanski maturanti pomažu Maglaj

28.05.2014. 11:48 0

Maturanti i profesori Hemijske škole u Tuzli odlučili su matursko veče posvetiti ugroženim Maglajlijama.

Ova škola je ipak odlučila organizovati večeras matursko veče, ali na specifičan način. S učenicima iz Kluba čitalaca, kojeg imaju u školi, dogovorili su pokretanje akcije "Na maturu s knjigom u ruci".

 

- Svi učenici i profesori će ponijeti po jednu knjigu koje ćemo posredstvom Udruženja profesora B/H/S jezika i udruženja CMOK donirati maglajskoj biblioteci. Želimo pokazati da smo svjesni situacije, ali i da djeca na svoj način mogu i dalje humanitarno djelovati - ističe profesorica B/H/S jezika u ovoj školi Amela Isanović, izražavajući nadu da će ova akcija postati tradicija i da će iza svake generacije školska biblioteka postati bogatija.

 

Vjeruje da će na ovaj način poslati poruku i drugima, da matursko veče može biti i mjesto humanog djelovanja, prenosi RTV 7 Tuzla.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.