Nesvakidašnji događaj: U autobusu Kantić Touristika, tokom putovanja rođena beba

2.12.2014. 22:30 0

Kako prenosi portal jelah.ba jutros je u autobusu Kantić Touristika koji je saobraćao na relaciji Švicarska - Bosna i Hercegovina rođena beba, mala djevojčica koju je rodila putnica autobusa na ovoj relaciji.

Svjedok ovog događaja obratio se redakciji gore navedenog portala portala te opisao nesvakidašnje iskustvo koje je doživio. 

 

"Ovim putem želim da poručim djevojkama koje su danas putovale sa Kantićima na relaciji Švicarska - Bosna i Hercegovina da su heroine. Dakle, četiri mlade djevojke su pomogle da se u autobusu u kojem smo se vozili rodi novi život", napisao je na početku svjedok događaja. 

 

"Naime, nakon samog ulaska u Sloveniju, negdje između 3 - 4h ujutro, tišinu u autobusu prekinuo je jauk trudnice koja je naglo počela da krvari i dobiva bolove. Kada smo shvatili da se porađa nastala je panika. Muškarci se preplašili, a starije gospođe povlačile u stranu i samo zabrinuto posmatrale. Niko nije znao broj hitne u Sloveniji no, na kraju 4 mlade djevojke, djevojke koje nisu imale iskustva sa tim ranije, djevojke koje nisu majke, ustale su i pomogle da na svijet dođe malena djevojčica. Brzo su reagovale, i dok je jedna pomagala trudnici da donese bebu na svijet druga je brzo pronašla broj hitne pomoći, vozači su pozvali, brzo došli do najbliže benzinske, hitna je došla u roku pet minuta. No malena je već bila rođena, umotana u ćebence, još uvijek vezana pupčanom vrpcom, no dobro su i ona i mama. Nesvakidašnje iskustvo", napisao je svjedok ovog nesvakidašnjeg događaja. 

 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.