maglajinfo.com
vijesti bih 222

U BiH jutros oblačno sa slabom kišom u centralnim i istočnim područjima Bosne

11.12.2019. 09:00 0

U Bosni je jutros pretežno oblačno vrijeme. U centralnim i istočnim područjima lokalno pada slaba kiša u nizinama ili veoma slab snijeg u višim područjima. U Hercegovini je umjereno do pretežno oblačno.

Temperature zraka izmjerene u 07:00 sati (°C): Bjelašnica -8; Ivan Sedlo -4; Bihać, Bugojno i Sarajevo 0; Drvar, Livno, Prijedor, Srebrenica i Tuzla 1; Bijeljina, Gradačac, Jajce, Sanski Most, Zenica i Zvornik 2; Banja Luka 3; Grude i Široki Brijeg 4; Mostar i Stolac 7; Neum i Trebinje 9°C. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 943hPa, za 1hPa je manji od normalnog i opada.

Danas se u Bosni očekuje pretežno oblačno, a u Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima u centralnim i istočnim područjima lokalno slaba kiša u nizinama ili veoma slab snijeg u višim područjima. Vjetar u Bosni slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini umjereno jaka bura. Najviša dnevna temperatura zraka između uglavnom između 1 i 5°C, na jugu zemlje od 8 do 12°C.

U Sarajevu oblačno. Najviša dnevna temperatura zraka do 2°C.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.