Na lokalitetu Usora

Pronađeni ostaci najmanje 24 žrtve, pretpostavke su da se radi i o žrtvama iz Jablanice

24.06.2014. 01:19 0

Na lokalitetu Usora, na području općine Doboj, danas su ekshumirani kompletni posmrtni ostaci još dvije žrtve. Glasnogovornica Instituta za nestale osobe BiH Lejla Čengić kazala je Agenciji FENA da su od početka ekshumacije na lokalitetu Usora do sada ekshumirani kompletni posmrtni ostaci 20 osoba i nekompletni posmrtni ostaci četiri osobe.

- Od početka ekshumacije 3. juna do sada ekshumirani su posmrtni ostaci najmanje 24 žrtve - navela je Čengić.


Nakon ekshumacije, posmrtni ostaci prevezeni su u prosekturu Gradskog groblja Visoko gdje će biti izvršena sudskomedicinska i kriminalističko-tehnička obrada i uzeti koštani uzorci kako bi se na temelju DNK analize utvrdio identitet ekshumiranih žrtava.


- Prema informacijama Instituta za nestale osobe BiH pretpostavlja se da je riječ o bošnjačkim žrtvama ubijem na ovom području u toku proteklog rata - kazala je Čengić.


Dodala je da se ekshumacija, kojom rukovodi Tužilaštvo BiH, nastavlja i u narednom periodu.

 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.