Sehur

Iftar

Vaktija 1442/2021.
FENA/maglajinfo.com
vijesti bih 547

U TK voda preplavila mostove, rijeka Jala se izlila, poplavljene kuće

1.06.2019. 18:30 0

Operativni centar Kantonalne uprave civilne zaštite Tuzlanskog kantona zaprimio je danas u periodu od 13.30 sati do 16.00 sati veliki broj prijava građana o poplavama i prelijevanja mostova i izlijevanju rijeke Jale i mnogobrojnih potoka na području grada Tuzle.

Kako je Feni potvrđeno iz ovog Operativnog centra, Most Breške je srušen, voda se prelijeva i ugrožene su tri kuće.

- U naselju Crno blato 55 potok podiže most, a mostovi Simin Han, Jahići, Tanovići su preplavljeni. U ulici Ahmeta Kobića odsječen je put prije Borića prema Gornjoj Tuzli, tako da je odsječeno 25 kuća. U naselju Crvene njive pokrenulo se manje klizište, a u naselju Grabovica prijeti izlijevanje potoka – kazali su iz  Operativnog centra.

U općini Lukavac došlo je do većeg plavljenja stambenih i pomoćnih objekata u mjesnim zajednicama Huskići, Hrvati, Bokavići i Šikulje.

U Gračanici je zbog kišnih padavina došlo do većeg plavljenja stambenih i pomoćnih objekata u MZ Orahovica. U ovoj Mjesnoj zajednici Bajički potok se izlio iz korita i poplavljeno je 10-ak stambenih objekata u centru MZ.

U dijelu Donje Orahovice iz korita se izlila i Rašljevačka rijeka, tako da ima poplavljenih i ugroženih objekata u naselju Karići - Bečići.

U MZ Miričina došlo je do izlijevanja lokalnog potoka i Miričina-polje i ugroženo je nekoliko stambenih objekata.

Na magistralnoj cesti u dijelu Lohinje poplavljeno je više mjesta i voda prelazi preko ceste.

Vodostaj rijeke Spreče na mostu Karanovac u 15.00 sati iznosio je 194 cm, podaci su koje trenutno ima Operativni centar Kantonalne uprave civilne zaštite TK.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.