www.zenicablog.com
vijesti bih 1801

Kažu biće i za narod

U Zenici pobjednička torta: SDA ZDK proglasila pobjedu u ZDK

12.10.2014. 23:47 0

Stranka demokratske akcije (SDA) Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) večeras je na konferenciji za medije proglasila izbornu pobjedu stranke u ovom kantonu, kao i pobjedu kandidata za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića u ZDK-u.

Portparol SDA ZDK Jasmin Duvnjak potvrdio je  da SDA u ovom kantonu ima sigurno vodstvo, te očekuje pobjedu s oko 40 posto glasova.

 

- Jako smo sretni i ponosni što smo nakon teške kampanje dobili podršku građana. Naša proslava ove pobjede će trajati samo večeras, jer već sutra treba ući ozbiljno u proces formiranja vlasti, s obzirom da je stanje u BiH, a posebno u ZDK-u, zabrinjavajuće loše - istaknuo je on.

 

Duvnjak navodi da u štabu ove stranke očekuju da će nova vlada u Zeničko-dobojskom kantonu sa SDA biti kvalitetna, te uspjeti napraviti pozitivan zaokret.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.