Ćamil Duraković iz Švicarske

Uhapsili su nas kao najveće kriminalce, Hamdiju i mene su pustili, a Nasera odveli u pritvor

10.06.2015. 17:36 0

U automobilu koji je danas oko podne zaustavljen na granici Francuske i Švicarske pored Nasera Orića bili su i Hamdija Fejzić i Ćamil Duraković, piše novinska agencija Patria.

- Sve granice smo normalno prošli, a putovali smo u Ženevu na poziv bošnjačkih udruženja koja ovih dana organiziraju manifestacije povodom obilježavanja 20. godišnjice genocida u Srebrenici.

Na granici nas je uhapsila policija. Uveli su nas sve trojicu u svoje prostorije i tretirali doslovno kao najveće kriminalce na svijetu. Mene su skinuli do gola. Uporno sam im pokazivao dopis gradonačelnice Ženeve sa kojom trebam imati sastanak i govorio da sam ja načelnik Srebrenice. Nakon izvjesnog vremena shvatili su te mene i Hamdiju pustili, a Orića zadržali uz pojašnjenje da će mu postaviti još neka pitanja.

Međutim, kada smo se vratili nisu nam dali da ga vidimo.  Onda smo ugledali kako Nasera vode i on diže ruke i pokazuje da su mu stavili lisice.

Rečeno nam je da ga vode u ekstradicioni pritvor te da za njim ima raspisana crvena potjernica. Već sam o svemu obavijestio i člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića, kazao je za Patriju u telefonskom razgovoru Ćamil Duraković.  

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.