maglajinfo.com
vijesti bih 739

Udruženje hotelijera i restoratera

UHRBiH: Zakon o zabrani pušenja imao bi pogubne posljedice

8.09.2017. 18:04 0

Hotelijeri i restorateri koji u vlasništvu imaju preko 20.000 privrednih subjekata, koji zapošljavaju preko 150.000 osoba osiguravajući egzistenciju za više od 500.000 građana naše zemlje, tvrde da je nacrt zakona o zabrani pušenja najrestriktivniji u Evropi i sa pogubnim posljedicama na industriju turizma i ugostiteljstva BiH, saopćeno je danas iz Udruženja hotelijera i restoratera BiH (UHRBiH).

Tvrde da ovakav nacrt zakona, po svim proračunima, bez egzistencije ostavlja bezmalo 20 posto stanovništva.

- To su čiste brojke do kojih se dolazi jednostavnom komparacijom sa zemljama u okruženju i sa zemljama Evrope koje su usvojile slične zakone - navodi se u saopćenju.

Udruženje hotelijera i restoratera je predlagaču zakona o zabrani pušenja dostavilo set mjera koje je neophodno uključiti u nacrt zakona kako bi se osiguralo da naša zemlja ima zakonska rješenja koja postoje i u zakonodavstvima najrazvijenijih zemalja, prije svega po ugledu na Njemačku i Austrijiu.

Hotelijeri i restorateri navode da je njihova reakcija uslijedila zbog saopćenja organizacije PROI, poručujući da ih ne zanima rješenje Gruzije ili Rusije "koje uporno nameće i medijima svakodnevno podastire ovo udruženje".

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.