Ulice BiH gore: Zlato u Kaunasu slavit će se do zore

16.08.2015. 23:26 0

Ulice gradova diljem lijepe Bosne i Hercegovine gore! Zlato koje su mladi bh. košarkaši večeras osvojili u Kaunasu slavit će se do zore. Slavi se u Sarajevu, Zenici, Mostaru, Banja Luci, Tuzli, Bihaću..., javljaju reporteri novinske agencije Patria.

Kadetska reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras je osvojila zlatnu medalju protiv Litvanije na Evropskom prvenstvu u Kaunasu rezultatom 85:83, a borba za medalju vodila se do posljednje sekunde, ali su bh. košarkaši uspjeli izboriti se sa agresivnim Litvancima.

Pod rukovodstvom selektora Josipa Pandže naša selekcija je uspjela u četrnaest utakmica pobijediti u 12, a najdramatičnije bile su ona sinoćnja sa Španijom i ova sa Litvanijom.

No, velikom hrabrošću, "ludošću", mladošću, trudom i zalaganjem naši košarkaši uspjeli su obradovati BiH i po prvi put osvojiti zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu.

Kapiten Džanan Musa, Njegoš Sikiraš, Sani Čampara, Emir Čerkezović, Lazar Mutić, Amar Barukčija, Vedran Mirković, Aljoša Janković, Srđan Kočić, Adi Alikadić, Timur Ovčina, Nikola Đaković su tim koji će ostati upisan zlatnim slovima u historiji bh. košarke.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.