OBILNE PADAVINE

Upaljen crveni meteoalarm: ‘Vrijeme je opasno, šteta i ljudske žrtve su moguće. Budite svjesni rizika koji je neizbježan!’

14.05.2014. 10:51 0

U većem dijelu Bosni i Hercegovini danas se očekuje opasno vrijeme, piše novinska agencija Patria. Kako je najavljeno iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda očekuju se obilnije padavine i to čak 20 do 50, a negdje i više od 50 mm kiše.

- Neuobičajene vremenske prilike su prognozirane. Šteta i ljudske žrtve su moguće. Budite oprezni i redovno se informirajte o očekivanim meteorološkim uvjetima. Budite svjesni rizika koji je neizbježan. Slijedite uputstva dana od strane vaših državnih tijela – navode iz Zavoda.

 

Crveni meteoalarm upaljen je na području Višegrada, što znači da je vrijeme izuzetno opasno te da se prognozira iznimno intenzivan meteorološki događaj.

 

- Velika šteta i nezgode su moguće na velikom području i to u većini slučajeva s opasnošću po život. Često se informirajte o očekivanim meteorološkim uvjetima i rizicima. Slijedite naredbe i savjete dane od strane vaših državnih tijela u bilo kojim uvjetima i budite spremni na izvanredne mjere – navode u Zavodu.

 

Obilnije padavine najviše se očekuju u centralnim i sjeveroistočnim dijelovima BiH, javlja NAP.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.