NAP.ba
vijesti bih 2665

Upaljen meteoalarm: ‘Vrijeme je opasno, šteta i ljudske žrtve su moguće. Budite svjesni rizika koji je neizbježan!’

24.04.2014. 13:45 0

Vrijeme je opasno. Neuobičajene vremenske prilike su prognozirane. Šteta i ljudske žrtve su moguće. Budite oprezni i redovno se informišite o očekivanim meteorološkim uvjetima. Budite svjesni rizika koji je neizbježan. Slijedite uputstva data od strane vaših državna tijela, napominju iz Federalnog zavoda.

Kiša u Bosni i Hercegovini ne prestaje da pada pa su vodostaji rijeka u našoj zemlji u porastu, podaci su Federalnog hidrometeorološkog zavoda. Najkritičnije stanje u FBiH je na rijeci Sani gdje vodostaj jutros iznosi 320 centimetara, piše novinska agencija Patria.

 

Ništa bolja situacija nije ni na rijeci Bosni gdje vodostaj iznosi 236 centimetara. S druge strane i meteoalarm nije obećavajući, pa je za danas upaljeno narandžasto svjetlo za više područja i to Višegradu, Prijedoru i Banjoj Luci.

 

"Vrijeme je opasno. Neuobičajene vremenske prilike su prognozirane. Šteta i ljudske žrtve su moguće. Budite oprezni i redovno se informišite o očekivanim meteorološkim uvjetima. Budite svjesni rizika koji je neizbježan. Slijedite uputstva data od strane vaših državna tijela", napominju iz Federalnog zavoda.

 

Iz Hidrometeorološkog zavoda RS-a napomenuto je da je usljed kišnih padavina došlo do porasta vodostaja i u rijekama u ovom entitetu. Tako je kota vanredne odbrane od poplava premašena na profilu Delibašino selo na rijeci Vrbas za 25 centimetara i prema mjerenju od jutros iznosi 345 centimetara.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.