Upozorenje građanima: Sunčano i vruće, poduzmite mjere zaštite

17.07.2015. 09:28 0

U BiH će prevladavati sunčano i vruće.

Poslije podne i u večernjim satima jači razvoj oblačnosti u Bosni će usloviti kratkotrajne lokalne pljuskove.

- Vjetar slab promijenljivog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 20 °C, na jugu od 20 do 25 °C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 33 i 39 stepeni Celzija - kažu iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Od četvrtka do nedjelje u našoj zemlji se očekuju visoke dnevne temperature zraka. Očekivane vrijednosti od 32 do 38 stupnjeva. U petak i subotu lokalno na sjeveru i jugu Bosne i Hercegovine do 40 stupnjeva, a u nedjelju koji stupanj i viša. Stoga je upaljen alarm koji upozorava na oprez.

Sunčano, toplo, bez izrazitih oscilacija, ali i bez svježine tokom noćnih sati, stoga je preporučljivo izbjegavati teže aktivnosti i preduzimati mjere zaštite od vrućine i sunčevog zračenja. U najtoplijem dijelu dana trebali bi reducirati kretanje na otvorenom.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.