Uskoro počinje isplata penzija za juni

28.06.2014. 17:41 0

Isplata penzija za juni počinje u ponedjeljak, 7. jula, odlučeno je na današnjoj, prvoj redovnoj sjednici novog saziva Upravnog odbora Federalnog zavoda za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO), saopštio je ovaj zavod.

Penzije ostvarene na osnovu Zakona o PIO biće obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,816, što znači da iznosi najniže, garantovane i najviše penzije ostaju nepromijenjeni.

 

U skladu sa tim, najniža penzija iznosi 326,17 KM, garantovana 434,90 KM, dok najviša penzija iznosi 2.174, 48 KM.

 

Penzije koje su ostvarene na osnovu Zakona o pravima demobilisanih boraca i članova njihovih porodica, Zakona o pravima boraca i članova njihovih porodica, te Zakona o službi u vojsci Federacije BiH biće obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,485.

 

Penzije ostvarene na osnovu Zakona o prijevremenom povoljnijem penzionisanju boraca domovinskog rata biće obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,00.

 

Ukupna potrebna sredstva za isplatu penzija za juni, sa uračunatim troškovima, iznose oko 150 miliona KM.

 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.