zdici.info
vijesti bih 1137

Ne dijeli ko ima, nego ko je naučio

Velika gesta penzionera iz Zavidovića: Od skromne penzije počastio radnike koji su protestvovali

7.01.2016. 10:53 0

Husanović Hasaga penzioner iz Zavidovića jutros je radnicima “Krivaje Mobel” koji već 7 dan blokiraju ulaze u preduzeće priredio iznenađenje.

Kako navode radnici ovaj Zavidovićanin je jutros podigao svoju skromnu penziju kojom je kupio kifle radnicima koji su protestvovali ispred preduzeća. Također radnici se zahvaljuju pekarama “Kobra”, “Braća duraj” i “Krivaja” na nesebičnom pomaganju te Vatrogasnoj službi koja radnicima dijeli tople napitke.

Kako navodi Federalna.ba radnici drže u blokadi  sve ulaze u krug preduzeća. Ne dozvoljavaju ulazak članovima Uprave. Tvrde da im je cilj sačuvati imovinu preduzeća koju su novi vlasnici planski počeli izvlačiti. Također, jedan od njihovih zahtjeva je i raskid kupoprodajnog ugovora sa ortačkom grupom koja za 14 mjeseci rada nije ponudila nikakv plan proizvodnje i razvoja preduzeća.

U međuvremenu radnici su uz ucjene poslani na tzv. čekanje, uručeni su im otkazi o radu, a u Poreskoj upravi jučer im je potvrđeno da doprinosi nisu uplaćivani od septembra prošle godine.

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.