Vlada ZDK uvodi mjeru zabrane korištenja društvenih mreža na poslu?

13.01.2014. 15:58 0

Provedena analiza pokazala realno stanje.

Analiza stanja računarske opreme, softvera i posjedovanja licenci za operativne sisteme u organima uprave Zeničko-dobojskog kantona pokazala je nažalost realno stanje u organima Uprave ZDK-a. Analiza je pokazala rezultate da su pojedine aplikacije, kao i većina informatičke opreme zastarjele ili je u velikom broju slučajeva izvršena neadekvatna nabavka u odnosu na realne potrebe uposlenika i korisnika usluga.

 

S namjerom da se uvede više reda Vlada je usvajajući analizu koju je uradilo Odjeljenje za informatičku podršku Stručne službe Vlade, uvela niz mjera kako bi se povećala sigurnost u radu na elektronskoj mreži kantona, kao i zaštitili podaci. Ovim se u mnogome povećava mogućnost eksploatacije postojeće opreme, ali i korištenih aplikacija, te se na najmanju moguću mjeru smanjuju nove neadekvatne nabavke.

 

S tim u vezi  od 1. januara 2014. godine svim uposlenicima u organima Uprave ZDK-a biti će uvedena izvjesna  ograničenja kod upotrebe interneta, te korištenja društvenih mreža radi postizanja ispravnog poslovnog okruženja.

 

Donesen je zaključak da se sve nabavke informatičke opreme, ali i drugih aplikativnih rješenja moraju odobriti od strane Odjeljenja za informatičku podršku kako bi se izbjegli povećani troškovi i  održavanje nabavljene neadekvatne opreme i aplikacija.

 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.