Vodostaj u ZDK-u normaliziran, aktivirana klizišta u Tešnju

6.05.2014. 11:42 0

Stanje vodotoka na području Zeničko-dobojskog kantona nakon proteklih padavina je normalizirano, ali u pojedinim općinama registrirani su manji odroni i klizišta koji trenutno ne ugrožavaju ljudske živote i materijalna dobra.

Na području općine Tešanj, u protekla 24 sata, Operativni centar civilne zaštite primio je prijave o aktiviranju četiri nova klizišta, i to dva na području Medakova u naseljima Stojčinovići i Ćostovići, te Kotlanica i Čaglića.

 

Klizišta u Stojčinovićima i Kotlanicama indirektno ugrožavaju stambene i pomoćne objekte, dok je na klizištu u Ćostovićima ugrožena elektromreža koja je nakon oštećenja sanirana.

 

Evidentirana je i aktivnost postojeća dva klizišta u Karadaglijama i Novom Selu na putnoj infrastrukturi koja povezuje naselja.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.