Sead Čengić

Vozač kamiona sa srebreničkim žrtvama: Ovo je najteži teret kojeg sam ikada vozio

9.07.2014. 17:12 0

Kamion sa 175 ubijenih u Srebrenici koje će 11. jula biti ukopane u Potočarima, zadržao se u Sarajevu tek nekoliko trenutaka, kako bi Sarajlije nevino ubijenim žrtvama odale počast, piše bh. novinska agencija Patria. No, i to je bilo dovoljno da život u glavnom gradu BiH na trenutak zanijemi.

Nikome, ko je danas gledao u kamion sa identifikovanim žrtvama, nije bilo jednostavno. Šutio je i vozač kamiona Sead Čengić. Ni slutio nije da će u životu voziti kamion u kojem je 175 tabuta. I to njegovih zemljaka. Dok se svita gurala prema kamionu da ga zakiti barem cvijetom, Sead je stajao ispred kamiona i gledao u cestu. Za više od 35 godina provedenih za volanom, kaže, nikada nije vozio teži teret.

 

Da je znao da će biti ovako teško, najradije bih ostao kod kuće. U mislima ga prekida Amor Mašović.

 

- Majstore, kada krenemo dobro obrati pažnju da li su ti se svi odmakli od kamiona – govori mu Mašović.

 

- Ma, više mi je zbog ovih majki. Srce mi se cijepa kada ih vidim kako gledaju u tabute svoje djece, kaže Čengić. Ovime je upravo otkrio da je duboko bio u mislima sa žrtvama. Sarajlija je, ni izbliza nije bio u Srebrenici za vrijeme genocida, no jednako se danas, kaže, suosjeća i sa žrtvama i sa njihovim porodicama – piše Patria.

 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.